Dette er en supergod opskrift på lasagne. Det vil måske tage lidt tid at lave,
men det er arbejdet og ventetiden værd.
6 personer:
Oksefars: 500 g
Løg: 2
Hvidløg: 5 fed
Flåede tomater: 2 dåser
Cheddar: 50 g
Champignon: 250 g
Tørrede lasagneplader: 500g
Margarine: 100g
Hvedemel: 75g
Oregano: 1 spiseskefuld
Timian: 1 spiseskefuld
Salt og peber
Mælk: 1 liter
Revet muskatnød: 1 teskefuld
Olivenolie: 4 spiseskefuld
Kødsovs
Snit løgene, varm 2 spiseskefuld olie i en gryde. Når olien er varm sauteres løgene til de er klare (ikke brune), Når løgene er næsten færdige, kuses 3 af hvidløgsfedene, og kommes i.
Kom løgene op i en skål.
Kom 2 spiseskefuld olie op i gryden. Når olien er godt varm, kommes oksefarsen i.
Fordel oksefarsen, og brun den. Når kødet er brunet, kommes løgene i og der tilsættes 2 dåser flåede tomater.
Krydr kødsovsen med oregano og timian.
Rens champignonerne, skær dem i skiver, og kom dem i sovsen.
Kom de sidste 2 fed hvidløg i sovsen.
Hvis der bruges tørre lasagneplader, så tilsæt extra 5 dl vand.
Krydr med salt og peber, og lad det koge under låg med jævn varme
Bechamelsovsen
Varm margarinen. Når margarinen bobler, kommes hvedemel i under kraftig omrøring.
Når mel og margarine er kogt sammen, tilsættes mælken (der er opvarmet til næsten kogepunktet).
Tilsæt mælken lidt efter lidt under kraftig omrøring, indtil sovsen har en konsistens som yoghurt.
Krydr med muskat og salt/peber.
Lad sovsen koge ved svag varme, tilsæt evt mere mælk.
Lasagnen
Nu skal det hele skrues sammen, så man skal finde et passende fad og smøre det med margarine.
Start med at komme kødsovs og bechamelsovs sammen i bunden af fadet. Derefter læg lasagneplader så de dækker det hele, og gentag indtil al kødsovsen er brugt, og der er bechamelsovs nok til det sidste lag. Hæld bechamel sovs over det sidste lag lasagneplader. Afslut med at drysse den revne cheddar over bechamelsovsen.
Sæt det hele i ovnen ved 175 grader i ca en time, til der er en pæn brun overflade på lasagnen.
Og så: God appetit og velbekomme !
men det er arbejdet og ventetiden værd.
6 personer:
Oksefars: 500 g Løg: 2
Hvidløg: 5 fed
Flåede tomater: 2 dåser
Cheddar: 50 g
Champignon: 250 g
Tørrede lasagneplader: 500g
Margarine: 100g
Hvedemel: 75g
Oregano: 1 spiseskefuld
Timian: 1 spiseskefuld
Salt og peber
Mælk: 1 liter
Revet muskatnød: 1 teskefuld
Olivenolie: 4 spiseskefuld
Kødsovs
Snit løgene, varm 2 spiseskefuld olie i en gryde. Når olien er varm sauteres løgene til de er klare (ikke brune), Når løgene er næsten færdige, kuses 3 af hvidløgsfedene, og kommes i.
Kom løgene op i en skål.
Kom 2 spiseskefuld olie op i gryden. Når olien er godt varm, kommes oksefarsen i.
Fordel oksefarsen, og brun den. Når kødet er brunet, kommes løgene i og der tilsættes 2 dåser flåede tomater.
Krydr kødsovsen med oregano og timian.
Rens champignonerne, skær dem i skiver, og kom dem i sovsen.
Kom de sidste 2 fed hvidløg i sovsen.
Hvis der bruges tørre lasagneplader, så tilsæt extra 5 dl vand.
Krydr med salt og peber, og lad det koge under låg med jævn varme
Bechamelsovsen
Varm margarinen. Når margarinen bobler, kommes hvedemel i under kraftig omrøring.
Når mel og margarine er kogt sammen, tilsættes mælken (der er opvarmet til næsten kogepunktet).
Tilsæt mælken lidt efter lidt under kraftig omrøring, indtil sovsen har en konsistens som yoghurt.
Krydr med muskat og salt/peber.
Lad sovsen koge ved svag varme, tilsæt evt mere mælk.
Lasagnen
Nu skal det hele skrues sammen, så man skal finde et passende fad og smøre det med margarine.
Start med at komme kødsovs og bechamelsovs sammen i bunden af fadet. Derefter læg lasagneplader så de dækker det hele, og gentag indtil al kødsovsen er brugt, og der er bechamelsovs nok til det sidste lag. Hæld bechamel sovs over det sidste lag lasagneplader. Afslut med at drysse den revne cheddar over bechamelsovsen.
Sæt det hele i ovnen ved 175 grader i ca en time, til der er en pæn brun overflade på lasagnen.
Og så: God appetit og velbekomme !
madmand
SvarSletjeg elsker mad
SvarSletdet ser godt ud
SvarSletLækkert
SvarSletklamo XD
SvarSletej ser godt ud